Jakub Ďurajka – Golden Oddshots

Jakub Ďurajka - Golden Oddshots

Ak trávite čas na internete, určite ste zaznamenali krátkoformátové videá na platformách ako Tiktok, Youtube alebo Instagram. Jakub Ďurajka je zakladateľom práve takého kanálu s názvom Golden Oddshots, ktorý je zameraný na československú twitch komunitu. Odkedy začal tvoriť tieto videá, na Tiktoku si získal viac než 30 000 sledovateľov.

Ahoj Kubo, ty máš rozrobených viac projektov. Dnes sme tu však kvôli Golden Oddshots. Vieš našim čitateľom trochu priblížiť, o čo presne ide?

,,Ahoj. Golden Oddshots je gamingová značka, ktorá sa zameriava na twitch komunitu. Ide teda o streamerskú komunitu. Golden Oddshots vytvára zábavný obsah na sociálnych sieťach a zdieľa oddshoty z cz/sk streamov.“

Ako si s Golden Oddshots začal?

V období, kedy začala pandémia (COVID), tak v súvislosti s tým sa mi zrušili všetky dohodnuté fotenia, ktoré som v tej dobe mal. Na základe toho som mal veľmi veľa voľného času, a tak som rozmýšľal, čo by som mohol zaujímavé vytvoriť. V jeden večer približne o tretej hodine ráno som dostal nápad vytvoriť brand, ktorý bude založený na zdieľaní vtipných, občas aj kontroverzných klipov zo streamov. Hneď som si pozrel, či je nejaká konkurencia na platformách, na ktorých som chcel pôsobiť. Po pár minútach som však zistil, že sa tomu nikto ešte nikdy nevenoval a uvedomil som si, že tu je akási pomyselná diera na trhu. Ešte v tú noc som si založil účty, kúpil domény a o pár hodín zverejňoval prvé golden oddshots.

Na akých sociálnych platformách produkuješ kontent?

Primárne sa od začiatku zameriavam na Instagram. No keďže sa snažím ísť s dobou a diverzifikovať na všetky platformy, preto Golden Oddshots nájdete aj na Youtube, Tik Toku, Twitteri, ale aj na samotnom Twitchi. Do budúcna by som to obšíril ešte o monetizačnú platformu Patreon. Aktuálne disponujem na Instagrame necelými 20 000 a na Tik Toku približne 30 000 sledovateľmi. Ale medzi tie zaujímavejšie čísla patrí dosah, ktorý sa u mňa na Instagrame vie priblížiť k 2 miliónom, pokiaľ som zrovna pravidelne aktívny.

Plánuješ spraviť nejaký merch?

Premýšľal som nad tým. Aj som už mal spravené nejaké grafické návrhy, ktoré sa ľuďom páčili, no myslím, že je na také veci ešte skoro. Som maximálny perfekcionista, a tak nechcem nič zbytočne urýchliť. Určite príde ale moment, kedy sa nejaký merch objaví.

S akými ľuďmi ťa dalo GOLDEN ODDSHOTS do kontaktu?

Dostalo ma to aj nad moje očakávania k veľmi širokému spektru ľudí. S niektorými sme mali zatiaľ možnosť si iba písať, s inými sme sa stali veľmi dobrými  kamarátmi. Mal som možnosť byť v kontakte s ľuďmi, ako je napríklad Juraj Slafkovský, Duklock, CzechCloud, 2Sekundovymato, Exploited a mnoho ďalších. Medzi takých už bližších kamarátov určite patrí napríklad Žolík22, DonatoLive, Dev1, MisoK, LadyHoonigan a ďalší.

Čo ťa motivuje pokračovať?

V prvom rade je dôležité, aby to človeka bavilo. To je tá najväčšia motivácia. Samozrejme, ale keď človek vidí tie výsledky, štatistiky, správy od ľudí a reakcie na to, keď zistia, že mám práve ja na starosti Golden Oddshots, tak to vie človeka motivovať dosť na to, aby pokračoval aj po približne troch rokoch.

Máš nejakú story, o ktorej nám môžeš povedať v súvislosti s GOLDEN ODDSHOTS?

Tak tých pekných aj zlých zážitkov je za tú dobu veľmi veľa. No prvé, čo mi napadlo, bolo, keď ma skrz stream raz zavolal jeden streamer/majiteľ klubu v Žiline, aby som prišiel na drink. Po mojom príchode do klubu sa začali so mnou fotiť, chceli, aby som sa im podpísal na stenu a podobne. Bol to moment, na ktorý rozhodne nikdy nezabudnem a bolo to vtedy od nich veľmi milé. Medzi tie pekné zážitky by som ešte rád zaradil moment, kedy sme v Bratislave spolu so Žolíkom a s NakedBananas išli do mesta. Bolo neuveriteľné vidieť naživo, ako ich ľudia majú radi. Prešli sme asi 7 klubov, vždy sme sa ocitli vo VIP boxoch a všetko sme mali zadarmo. Bol to taktiež skvelý zážitok a bolo super byť toho súčasťou.

Pracuješ teraz na nejakom novom projekte?

Mimo Golden Oddshots, fotenia, investovania do akcií a kryptomien, škole, športovaniu a podnikaniu v bankovníckom sektore, aktuálne nemám čas na nič iné. Rád by som sa venoval aj nejakým ďalším aktivitám, keďže nápadov mám nespočetne veľa, no bohužiaľ deň má stále len 24 hodín. Preto uvidím časom, či sa mi podarí rozbehnúť niečo ďalšie.

Aké máš dalšie plány s GOLDEN ODDSHOTS?

Tak v prvom rade by som rád pokračoval v tom, čo som začal. Pridával oddshoty a vytváral funny content pre ľudí. Do budúcna by som sa ale rád viac zameral na YouTube, a taktiež mám nejaké veľké plány, o ktorých ale bohužiaľ v tomto momente ešte nemôžem úplné rozprávať.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *